30 Jan

Vandaag geen blog over Fracor Creaties of de vrouw er achter, maar een mooie gastblog van Saskia van Wish Will. Veel leesplezierWish & Will handgemaakte sieraden enl luchtplantjes 

Wish & Will is een creatief atelier met handgemaakte sieraden en Luchtplantjes. Corrina, eigenaar van deze shop Fracor, heeft me uitgenodigd voor het schrijven van een gastblog. Dank je wel Corrina erg leuk initiatief. Dat is wat creatieve mensen nodig hebben, elkaar inspireren. 

Ik ben Saskia Wille, het creatieve brein en eigenaar van Wish & Will (W&W). Ik heb een atelier in Bergen op Zoom met handgemaakte sieraden. Boeiend, waarom zou je geïnteresseerd zijn om dit te lezen, er zijn al zoveel sieraden winkels? Helemaal waar, maar toch is Wish & Will anders. 


De sieraden worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals leer, hout, zilver en edelstenen. Door de jaren heen heb ik een eigen stijl ontwikkeld. Een terugkerend kenmerk is het “wikkelen:. Wikkelen van leer om constructies te verbergen en een ketting body te geven. Hieraan zie je gelijk, dit is een Wishwill. Een leuk detail, en inmiddels ook een handelsmerk, is het leren labeltje dat aan de sieraden hangt met W&W. Ook deze pers ik stuk voor stuk met de hand. Een mens stopt nooit met ontwikkelen, het creatieve brein blijft draaien. 

Een mens stopt nooit met ontwikkelen, het creatieve brein blijft draaien. In mijn atelier ben ik ook gestart met edelsmeden. Ik kan je vertellen, dat is van een geheel ander kaliber. Edelsmeden van  ringen is echt een ambacht waar vele uren oefenen aan vooraf gaat. Het is een tijdrovend en bewerkelijk proces, maar het eindresultaat is het waard. De sieraden uit het edelsmid atelier zijn wel wat duurder, maar dat is te verklaren met de hoge prijs van grondstoffen, gereedschap en uren.


Sinds 3 jaar ben ik ook de verkoop van Luchtplantjes gestart. Deze bijzonder Tillandsia planten leven van de luchtvochtigheid. Ze hebben nauwelijks wortels en hoeven niet in aarde geplant te worden. Deze plantjes ben ik bij toeval tegen gekomen en vond ze zo onwerkelijk en niet alledaags dat ik er een paar gekocht. Thuis aangekomen wist ik niet zo goed hoe ik ze weg moest zetten. Wegzetten, wegleggen in een potje, in een glas? Ik wist het niet zo goed. Daar moest ik iets mee, iets origineels. Na wat te hebben ontworpen en te hebben geëxperimenteerd, zijn er speciale standaards voor luchtplantjes ontstaan.  Uiteraard van natuurlijke materialen, prachtig eiken hout en een gedraaide “wikkel” van metaal. Ook mijn leren merklabel met W&W pronkt op de standaard. Ze staan nu samen met mijn sieraden op de website van WISHWILL te koop.  Eind 2020 is er een nieuw ontwerp aan toegevoegd. Een standaard voor luchtplantjes, geheel van metaal en uiteraard met een mooie wikkel (krul). 

Ben je nieuwsgierig en vind je het leuk om me te volgen? Kijk op mijn website waar alle producten te zien en te koop zijn. Ook heb ik op verschillende social media een account.  instagram, Facebook, Facebook groep en Pinterest


Graag bied ik jullie 15 % korting aan op je eerste bestelling. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is bij het plaatsen van je bestelling de code “wishwill.nl15%” in te vullen. 


Groetjes Saskia 

Website: https://wishwill.nl/ 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.
I BUILT MY SITE FOR FREE USING