05 Mar

Fracor Creaties is al meer dan 10 jaar  een leuke hobby.
De webshop bestaat al 10 jaar inmiddels en er is een mooie vaste klanten groep die het goede doel een warm hart toedragen. De klanten waarderen de creaties die handgemaakt zijn. Om Fracor Creaties in de picture te houden, zijn we ook actie op social media.
We hebben een Facebook Groep, Instagram account, een Pinterestaccount en een leuke blog.
Zo proberen we de naamsbekendheid van Fracor Creaties te vergroten.

Dit is wat wij zelf ondernemen voor wat betreft Fracor Creaties in de media. En zo af en toe worden we benaderd door instanties, een stichting , blad of zelfs de krant. Hoe leuk is dat allemaal! Op deze blog pagina kunt u een  leuke uitstapje vinden van Fracor Creaties in de media. 


5 maart 2022 Artikel in Het Nederlands Dagblad 

Vandaag wil ik  iets leuks delen omdat ik hier erg vrolijk van wordt en ergens ook wel trots op ben.

Ik werd vd week gebeld door een journaliste van het Nederlands Dagblad. Ze vroeg mag ik u wat vragen stellen, want ik zie uw advertenties op marktplaats over maken van kaarten. Ik was wat terughoudend , want ja je hoort soms zulke gekke dingen. Maar na wat uitwisseling van informatie kwam er een leuk interview.

Ze gaf aan waarom ze mij wat vragen wilde stellen. In het Nederlands Dagblad is een vaste rubriek Marktplaats. Daar staan leuke stukjes in over de mens achter een advertentie. En vandaag is het stukje geplaatst over Fracor Creaties . Hoe leuk is dat . En heel apart ik heb een zus die ook graag kaarten maakt, dit wist de journaliste niet en ze heeft een kaart van haar gekozen om bij het stukje te zetten. Dat maakt het stukje nog meer bijzonder.

Het stukje wat in de krant stond 

‘Ik hoef hier niet rijk van te worden’ 

Op Marktplaats wachten miljoenen tweedehands spullen op een nieuwe eigenaar. Vandaag spreken we met Corrina Wassenaar (58) uit Capelle aan den IJssel. Zij verkoopt zelfgemaakte kaarten. ‘Het geeft voldoening om iets voor een ander te doen.

Hoe lang maakt u al kaarten? 

Zo’n elf jaar geleden is dit gestart als een leuke hobby. Ik heb meegedaan aan een evenement voor een goed doel, namelijk drie uur spinning (fietsen, red.). De opbrengst ging naar een kinderziekenhuis. En daarna ben ik ook begonnen met de kaarten. Het geeft voldoening om iets voor een ander te doen. Omdat ik vijf dagen per week werk, heb ik geen tijd voor vrijwilligerswerk, maar zo kan ik toch op mijn eigen manier mijn steentje bijdragen. Het kaarten maken is voor mij ook een creatieve uitlaatklep. Ik heb inmiddels een webshop, maar dit doe ik naast mijn gewone werk. Ik krijg hier positieve energie van. 

’ De kaarten zijn goedkoop, voor iets dat handgemaakt is

Ik zag dat een van de kaarten maar zestig cent kost. ‘Dat klopt, ik hoef hier dan ook niet rijk van te worden of er winst op te maken. De opbrengst van de kaarten gaat naar diverse goede doelen waarmee ik samen werk. Ik vind het belangrijk dat de drempel om een kaart te kopen, voor iedereen laag is. Bij de Bruna betaal je zo drie euro voor een kaart en niet iedereen kan dat betalen. Ik heb inmiddels een vaste klantenkring opgebouwd. Het contact met de klanten is ook erg leuk, er is bijvoorbeeld een vriendschap uit ontstaan.

Wat voor soort kaarten verkoopt u allemaal?

‘Van alles: kaarten met beterschapswensen, felicitatiekaarten voor verjaardagen of omdat er een baby geboren is, maar ook blanco kaarten waar mensen zelf een tekst op kunnen schrijven. Daarnaast ook condoleancekaarten, want helaas hoort ook dat bij het leven. Omdat alle kaarten handgemaakt zijn, zijn ze allemaal anders en uniek. Op verschillende manieren kom ik aan ideeën en doe ik inspiratie op, maar ik probeer er eigenlijk altijd wel mijn eigen draai aan te geven.

Maakt u eigenlijk nog andere spullen?

Ja, ik maak ook ‘brievenbuscadeautjes’ , bijvoorbeeld een geurzakje. Of babycadeautjes, zoals sokjes. Zeker in de coronatijd heb ik gemerkt dat mensen graag een cadeautje willen sturen om naar elkaar om te zien.


’Wat: zelfgemaakte kaart 

Prijs: 0,60 euro 

Bijzonderheden: deze kaart heeft als thema ‘lente’ 

Hier is de advertentie te vinden: nd.nl/zelfgemaaktekaarten 


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.
I BUILT MY SITE FOR FREE USING